Wie zijn wij?

Jongeren de weg wijzen naar sportkampen

Spoka.be is een initiatief van de Vlaamse Sportfederatie en verzamelt alle sportkampen van 6 sportfederaties die lid zijn van de Vlaamse Sportfederatie. 

Iedereen tussen 6 en 25 jaar kan hier een sportkamp op maat vinden. Met meer dan 1000 sportkampen wordt op Spoka een aanbod gebundeld van 6 Vlaamse sportfederaties.

 

Waarom Spoka?

De Vlaamse Sportfederatie vindt dat sportfederaties het promoten van hun eigen sporttak ruimer kunnen invullen. Met Spoka.be wil de Vlaamse Sportfederatie haar leden de kans geven om promotie te voeren voor de eigen sporttak via een gemeenschappelijk kanaal. Door de promotie van haar sportkampen bereikt de sportfederatie meer mensen. Het is een eenvoudige manier om jongeren wegwijs te maken in het sportaanbod. Spoka.be moedigt jongeren aan om te sporten.

In opdracht van de Vlaamse Overheid

De Vlaamse sportfederaties zijn erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Alle sportkampen op de Spoka website staan dan ook garant voor kwaliteit. Ieder jaar begeleidden professionele en gekwalificeerde lesgevers de sportkampen van onze sportfederaties. De meeste sportkampen organiseren zij in het kader van de facultatieve opdracht sportkampen die zij vanuit de Vlaamse Overheid meekregen.